برای ورود کردن به شغل حسابداری باید از خود سوالاتی پرسید از قبیل چرا حسابدار شویم؟، چگونه حسابدار شویم؟، درآمد آن چگونه است؟، جایگاه اجتماعی آن چونه است؟، حسابدار حرفه ای کیست؟
شروع حسابداری از زیر صفر
برای رفتن به هرسفری نیازمند یک برنامه هستیم و یک هدف و جهت رسیدن به آن هدف یا مقصد نیاز به داشتن ابزارهای دست یابی به آن جهت تسریع از طی مسیر و لذت بردن ازاین سفر لذا جهت ورود به هر حرفه ای نیاز به کسب اطلاعاتی از قبل از ورود داریم، برای ورود کردن به شغل حسابداری باید از خود سوالاتی پرسید از قبیل چرا حسابدار شویم؟، چگونه حسابدار شویم؟، درآمد آن چگونه است؟، جایگاه اجتماعی آن چونه است؟، حسابدار حرفه ای کیست؟
در نهایت با پاسخ به این سئوالات مسیر حرکتی خود راشروع کرده و از مشکلات و موانع اگاه باشیم و سختی های آن را با جان ودل بپذیریم.پس با ما همراه شوید.
حسابداری یا دفتر داری؟!!
وقتی از حسابداری سخن میگوییم، منظورمان تنها یک دفتر برای نوشتن دریافتیها و پرداختیها یا مخارج و درآمد نیست؛ این کار یکی از اصلی ترین وظایف افرادی است که دفتردار هستند. اما حسابداران سوابق فروش را گاهی حتی برای چندین سال محفوظ میدارند و از آنها در تحلیل کلی روند هزینهها و... استفاده میکند. مبنای تجزیه و تحلیل حسابداران بر اساس گزارشها وضعیت مالی میباشد. ومیتوانند با این اطلاعات آینده را تا حدودی در شرایط نرمال پیش بینی کنند و تفاوت حسابداری و دفترداری در این است که هدف از نگه داری این سوابق در حسابداری آینده پژوهی و در دفترداری پاسخگویی به نیازهای برون و درون سازمان است ومنافع آتی دیده نمیشود.
آموزش حسابداری یک موضوع اساسی برای تمامی کسب و کارها به حساب می آید، و معمولاً کسب و کارهایی که حسابداری قوی داشته باشند، شانس موفقیت بیشتری دارند. چرا که با دانش کسب شده و اطلاعات در دسترس ناشی از تجربیات گذشته مسسیرهایی به تکرار و اشتباه نرفته و در تصمیمات خود را با اطلاعات کسب شده بهترین روش را انتخاب میکنند.
اکسل دوست همیشگی حسابداران
اکسل برای کسی که میخواهد حسابداری را بهتر انجام دهد، گام اول است. نرم افزار صفحه گسترده اکسل برای امور محساباتی و حسابداری و... مورد استفاده قرار میگیرد. اکسل اگرچه نرم افزاری به ظاهرساده است اما دارای امکانات فراوان میباشد. اکسل و دیگر نرم افزارهای صفحه گسترده یکی از مهمترین ابزارها برای حسابداران به شمار میروند که امروزه در آموزشگاهها تدریس میشوند. با کسب اطلاع از آن و استفاده بهیمه از این نرم افزار سرعت تصمیمات و گزارشات خود را افزایش دهیدو نقاط ضعف نرم افزارهای حسابداری جهت گزارشگری را از بین ببرند.
با حسابداری زندگی را تجربه کنید
آموزش حسابداری زمانی موثرخواهد بود که کاربردی باشد، بهترین آموزش حسابداری تجربه کردن میباشد؛ لذا برای مدتی میتوان به عنوان یک کارورز یا کارآموز حسابداری در یک سازمان کار کنید و با یادگیری انواع مهارت هایتان را افزایش بدهید. احتمالا خیلی از سازمان های بزرگ در اول کار جذب نمیکنند چرا که این کار انرژی بربوده، لیکن به آنها اطمینان دهید که کارتان را به بهترین شکل انجام خواهید داد و انتظار دستمزد زیادی هم ندارید و درنهایت در صورت رضایت آن سازمان برای مدت طولانی با آن همکاری خواهید نمود.
فراموش نکنید که هدف از کارورزی شما آموزش است نهکسب درآمد چرا که شمخص در زمان فارغ التحصیلی آشنایی ب اشرایط بازار کار را ندارد. این کار را باید بعد از گذراندن یک سطوح اولیه از آموزش دیدن باه انجام برسانید.چرا که در غیر این صورت صاحبکاران به دنبال افراد بدون تجربه نیستند و انرژی و وقت سازمان خود را برای شما هدر نخواهند داد و ترجیح میدهند با عزینه بالاتری با افراد باتجربه همکاری داشته باشند.
انتخاب در حسابداری
رشته حسابداری دارای شاخههای متفاوتی است از جمله؛ حسابداری مالیاتی، حسابداری دولتی، حسابداری مالی، حسابداری مدیریت، و حسابرسی داخلی و... لذا در حین کسب تجربه و دورههای آموزشی حسابداری حتماً یکی از این شاخه ها را انتخاب کنید و درآن متخصص شوید و در آن حوزه مشغول به کار شوید. حسابدارهایی که در یک حوزه خاص متخصص باشند شانس کاریابی بیشتری در سازمان های بزرگ را دارند. چراکه دردنیای کنونی به دنبال افراد متخصص هستند و از این بابت موضوعی تحت عنوان حسابداران و حسابرسان متخصص در صنعت باب شده است.
حسابداران ریز بین
حسابداری شغلی دقیق و منظم است. شغلی که اعداد و ارقام بخشی عمده از آن را تشکیل میدهد. برخلاف بسیاری از مشاغل دیگر، حتی کوچکترین اختلاف در اعداد و ارقام میتواند باعث به اشتباهات بسیار بزرگ در محاسبات میشود. در انتهای هر روز، هفته، ماه و فصل و سال حسابداری، تمامی اعداد باید تطابق و توازن داشته باشند. اگر اینگونه نباشد، حتی کوچکترین اشتباه و کم دقتی میتواند باعث به روزها و ساعتها دوباره کاری طاقت فرسا وپرهزینه شود. نکات کوچک که شاید همه به آن توجه نکند، حسابدار خبره و حسابدار معمولی را از هم متفاوت میسازد. پس حسابدار خبره باید دقت بالایی داشته باشد و یا به عبارتی ریزبین باشد و ازکوچکترین موضوعات عبور نکند. منظور از دقت بالا این است که اشتباهات خود را به نزدیک به صفر برساند. هر انسانی میتواند مرتکب اشتباه شود؛ اما حسابدار نه!!
اصل رازداری پایه افتخار حسابداران است
شخصی میگفت محرم تر از پزشکان، حسابداران هستند چرا که ما اطلاعات مالی خود را به پزشکان نمیدهیم پس دانستن اطلاعات مالی سازمان ها دارای ارزش بالایی هستتند. گاهی رقبای یک سازمان دنبال اطلاعات مالی سازمان های دیگرهستند تا از طریق تجزیه و تحلیل اطلاعات، به راه حلی برای گرفتن بازارهدف دست یابند. خب این اطلاعات به صورت کامل و با جزئیات فراوان در خدمت حسابداران قرار میگیرد. قبل از اینکه بخواهیم درباره مهارت و نکات ضروری که حسابداران باید بداند صحبت کنیم، باید بگوییم اصل اول این است که حسابداران باید رازدار باشند. برخی اطلاعات بسیار محرمانه وحائز اهمیت برای سازمان مربوطه هستند. حسابداران نباید اجازه دهند این اطلاعات به بیرون درز پیدا کند. همان گونه که قانون نانوشته رازداری بین پزشک و بیمار وجود دارد، حسابداران هم نباید اطلاعاتی که درباره یک شرکت در اختیار دارند را با دیگران به اشتراک بگذارند. این موضوع باعث به خوشنامی واعتبارهرچه بیشتر حسابدار کمک میکند.
ارائه راهکارهای تحلیلی
شاید بعضی افراد تصور کنند که حسابداری همان ثبات است و فقط باید روی اسناد ورودی و خروجی کار کنند. این موضوع فقط یک پوسته ظاهری از شغل حسابداری است، و هسته آن کاملا متفاوت است. اگر بخواهید فقط به آموزش همین موضوع اکتفا کنید، نهایتا یک حسابدار معمولی(ثابت) خواهید بود که به امر ثبت اطلاعات مشغول خواهد بود نه بیشتر!!. حسابدار حرفه ای و خبره کسی است که بتواند اطلاعات مالی را بهخوبی تحلیل و از آن به جهت کمک به مدیران و سهامداران و درنهایت افزایش ثروت شرکت استفاده بهینه نمایید.
این راهکارها عمدتا باید به افزایش درامدها و یا کاهش هزینهها و در نهایت منجر به سودآوری بیشترشرکت شود. در واقع فلسفه حسابداری افزایش ثروت سهامداران است. به این گونه شرکت ها همیشه وابسته به آن حسابدارانی هستند که حاصل کار آنها افزایش ثروت بیشتر سازمان خود باشد. ثبت ورودی و خروجی اطلاعات مالی کار چندان سخت وطاقت فرسایی نیست و هر تقریبا همه حسابداران از پس آن بر میآیند.
بالاترین رکن در حسابداری مسئولیت پذیری است
یک حسابدار حرفه ای باید مسئولیت پذیر باشد. گاهی به دلایل مختلفی ممکن است حسابدار مجبور شود تا بدون در نظر گرفتن ساعت کار، مسئولیت هایی که به او سپرده شده است را تحویل دهد. حسابدارموفق کسی است که، درزمان کار تنها به پایان پروژه و کاری که به او سپرده شده است، فکر نکند. حسابدار یکی از ستونهای وکلیدی مهم هر سازمانی و شرکتی به حساب می آید. و درصورت شانه خالی کردن از مسئولیت خود بخش هایی مهم دچار مشکل میشود.
تحصیلات دانشگاهی تنها یکی از پرهای حسابداران برنده است!
این خوب است که یک حسابدار تحصیلات دانشگاهی مرتبط با رشته کاری خود داشته باشد. البته با شرکت در انواع دورههای عمومی و تخصصی حسابداری بدون مدرک تحصیلی مرتبط هم میتوان متخصص شد؛ اما یک حسابدارموفق برای بالابردن مهارت خود، تحصیلات دانشگاهی را هم در رزومه کاری خود قرار میدهد.
تحصیلات همیشه یک مزیت رقابتی عالی به حساب میآید.
درنهایت همانگونه که میدانید سازمان ها به دنبال جذب افراد متخصص هستند و تخصص حاصل دانش وتجربه است. پس علاوه بر داشتن تحصیلات دانشگاهی مرتبط و حضور در دوره های آموزشی نزد اساتید عالی کسب تجربه در حوزه های مرتبط و استفاده از ظرفیت های موجود انتقال تجربه از اساتید منجر به تسریع در رشد شما خواهدشد.